Vår vän, Elin Lannsjö, kom till oss med en idé. För dem som inte känner till Elin, är hon inte bara en begåvad keramiker, utan även en framstående bloggare på Elle Decoration.

Elin, med sitt skarpa öga för detaljer och skönhet, presenterade en vision: en Noren-inspirerad gardin för hennes älskade kollonistuga, en plats som hon delar med hennes Victor. Denna stuga är inte bara en tillflyktsort; det är ett andra hem, fyllt med minnen, skratt och kreativitet.

När vi hörde Elins vision blev vi genast förälskade. Konceptet av en måttbeställd Noren-inspirerad gardin resonerade perfekt med vårt estetiska uttryck. För att verkligen fånga stugans själ och den harmoniska omgivningen valde Elin en olivgrön färgton för gardinen. Och materialet? Tungt, stentvättat belgiskt linne av högsta kvalitet, hämtat direkt från ett familjeägt väveri i Belgien. Resultatet är andlöst.

Moshi Studios - bild på Elin Lannsjös Norengardin och som hänger i dörren till hennes magiska kolonistuga.

Vad är Noren? Noren är traditionella japanska tygskiljare, oftast hängande vid entrén till butiker, restauranger eller bostäder. Dessa delade gardiner används inte bara som dekorationer eller reklamskyltar, utan också som skydd mot sol, vind och damm. De har en djup kulturell betydelse i Japan och reflekterar ofta hantverkets skönhet genom sina detaljrika mönster och färger. Noren kan vara allt från djärva och färgstarka till minimalistiska och asketiska. De representerar en perfekt balans av funktionalitet och estetik, vilket gör dem till en tidlös dekoration i det japanska hemmet.

I Elins tolkning har denna traditionella gardin fått en modern twist, vilket visar att kultur, historia och samtida design kan flätas samman på de mest fantastiska sätt.

Närbild på Moshi Studios måttbeställda Noren gardin i Elin Lanssjös kolonistuga