En intervju med inredningsdesignern Sarah Widman

Med en passion för detaljer och en oklanderlig känsla för stil, delar Sarah med sig av sina bästa råd för att välja den rätta prydnadskudden till din soffa.

Hej Sarah! Först och främst, varför anser du att prydnadskuddar är så viktiga i en inredning?

Sarah: Prydnadskuddar är verkligen små mirakel i inredningsvärlden. De kan omedelbart förändra utseendet och känslan i ett rum, öka mysfaktorn, och framförallt, införa en personlig touch. Genom att leka med färger, texturer och former kan man skapa en dynamisk atmosfär i hemmet.

Det finns så många valmöjligheter. Hur börjar man processen med att välja rätt prydnadskuddar?

Sarah: Bra fråga! Först, tänk på din övergripande stil och färgpalett. Vill du ha något som kompletterar din nuvarande inredning eller letar du efter en statement piece? Därefter, överväg storlek och form. En mix av stora och små kuddar skapar intresse.

Hur många prydnadskuddar skall man ha i sin soffa?

Sarah: Som en allmän regel rekommenderar jag 3-5 kuddar för en vanlig soffa, men det kan variera beroende på storleken på din soffa och vilken look du går efter.

Några speciella tips för att kombinera olika texturer och mönster?

Sarah: Var modig! En blandning av texturer - som bouclé, linne eller sammet - ger en lyxig känsla. När det gäller mönster, håll dig till en färgpalett men lek med olika skalor av mönster för att undvika att det känns rörigt.

 
Slutligen, var hittar du dina favoritkuddar just nu?

Sarah: Jag är faktiskt helt förälskad i vår egen kuddkollektion som man kan köpa på Preorder. Varje kudde sys made to order i vår atejlé Göteborg. Skräddarsydd och tillverkad med omsorg, och det märks verkligen! 


För dig som letar efter den perfekta prydnadskudden, följ Sarahs råd till och kolla in vår senaste kollektion av kuddar. Du kommer inte bli besviken!