Hoppa till innehållet
Måttanpassade gardiner / 3-4 veckors leveranstid / Handsydda i vår atelje i Göteborg
Land/Region

  Böljande Wavegardiner

  Som namnet antyder så får man härligt böljande vågor på sina gardiner med en waveupphängning, där gardinen hänger under skenan.
  Wave ger en elegant, modern känsla och kallas ofta också för loungehängning eller loungegardin,

  Skapa loungestilen

  Du behöver gardinskena, glid, eller glid på snöre och rynkbandskrokar. 

  Gliden träs i spåren på skenan och gör att det blir lätt dra ifrån och dra för gardinerna.

  Glid finns med eller utan snöre. Väljer du glid på snöre så behåller man wave / vågorna oavsett om du drar ifrån eller drar för gardinerna. 

  Du kan välja att hänga din gardinskena i tak eller i vägg. Tänk på att sätta gardinskenan en bit ut från väggen så att det finns plats för vågorna på bägge sidor om gardinskenan. Vågorna / tyget går ut lika mycket på båda sidor och hänger under gardinskenan.

  Rynkbandskrokarna även kallade räkor fästs i mulitfunktionsbandet på gardinen och hängs upp på gliden som sitter på gardinskenan. Rynkbandskrokar fungerar till alla typer av skenor.

  Hur bred blir min gardin?

  De flesta av våra gardiner finns som enkel och dubbel bredd. Gardinens slutliga bredd beror på hur stora vågor du väljer och hur tätt du sätter veckbandskrokarna.

  En bra riktlinje för avstånd för veckbandskrok är att trä i var tredje kanal på gardinens veckband. För en gardin på dubbel bredd (290 cm) blir det ca 18 krokar. För en gardin på enkel bredd (140 cm) blir det ca 10 krokar. Räkna med att gardinen blir hälften så bred när den hänger uppe.

  Välj gärna en gardinskena som är längre än vad fönstret är brett, då kan du hänga gardinerna på sidan om fönstret och därmed maxa ljusinsläppet. Det får också rummet att upplevas som bredare. Om du har plats, häng gärna flera gardinlängder bredvid varandra. Vi använder oss gärna av olika nyanser och texturer för ett mer levande uttryck.

  Så här mäter du gardinens längd för Wave upphängning

  Du mäter längden på gardinen på samma sätt oavsett om du har gardinskenan fäst i tak eller vägg.

  Du mäter från glidet på skenans underkant och ner till golvet, mät på två till tre olika mätpunkter och ange det kortaste måttet. Lägg till eller dra av antal cm enligt hur lång du vill att din gardin ska vara.

  Svävande över golvet:
  Dra av 1-2 cm

  Om du har större nivåskillnader än 1,5 cm på de olika mätpunkterna rekomenderar vi att du istället väljer att gardinen är lätt vilandes på golvet. Det hjälper till att förvilla så att man inte ser nivåskillnaderna.

  Lätt vilandes på golvet:
  Addera 5 cm

  Draperad känsla på golvet: 
  Addera 10-15 cm

  Boka ett kostnadsfritt digitalt möte med en inredare

  Behöver du hjälp med att välja rätt gardiner till ditt hem? Vi ger dig kostnadsfri vägledning om vilka gardiner från vår kollektion som passar bäst hemma oss dig.

  Boka ett möte

  Drapes with Benefits

  Utforska alla
  Utforska alla

  Drapes with Benefits

  Top